Terapeut for kropp, sjel og hjerte

Blogginnlegg

Er du LITT i overkant et JA-menneske???

Hvordan er det med deg, er du også en som spontant bare sier et JA uten å kjenne etter: "Hva har jeg egentlig lyst til?" Handler responsen nesten på autopilot? En del av å være snill mot meg SELV er at jeg har valgt å ta fri på fredager, for å kunne være mer tilstede for meg selv og andre. For en tid tilbake hadde jeg en god samtale med en person på kontoret mitt og hun kjente veldig på behovet for å ha tid for seg selv og hun følte det kunne være vanskelig å si "nei". Da kom frykten for hva de rundt henne ville tenke om henne.          

 

 

 

 

Slik hadde jeg det en gang også, men en klok terapeut ga meg en oppgave:

Å ikke si ja til noe som helst i en hel uke.

Du store min, jeg kan høre terapeutens stemme i hodet mitt ennå..... Jeg trodde nesten ikke mine egne ører. Kunne DET være mulig, å si nei???

Joda, oppgaven var klar den, ikke si "ja" på autopilot.

Tankene raste gjennom hodet mitt, det kunne da aldri gå bra? Hvordan skulle jeg bli likt av andre da?

Skjønner du hvor jeg befant meg i hodet mitt?

Terapeuten fortsatt friskt.........

Jeg skulle si følgende når jeg ble spurt om noe som jeg måtte ta stilling til. Det kunne være noe så enkelt som at en venninne spurte om jeg hadde lyst til å gå på kino eller lignende.

Det høres veldig hyggelig ut, men kan jeg komme tilbake til deg om dette?

Tiden jeg trengte til å tenke meg om kunne være kort eller ta den tiden jeg følte jeg hadde behov for. Selv om jeg umiddelbart kjente i hjertet mitt et rungende ja, skulle jeg fortsatt be om å komme tilbake med et ja eller nei. Nettopp for at ja-instinktet mitt ikke skulle lage snubletråder for meg.

Poenget med denne øvelsen var at JEG skulle få tid til å kjenne etter inne i hjertet mitt om dette var noe jeg hadde LYST til å gjøre/være med på og ikke bare si ja på autopilot.

Og det funket!

Hvis jeg kjente inne i meg at jeg heller ville være hjemme og hvile meg sa jeg ganske enkelt:

Tusen takk for at du spurte/foreslo dette, men kroppen min trenger å hvile seg hjemme i dag/kveld. (Eller annet som jeg kjente).

Og vet du hva, ingen ble sure eller sinte på meg!!!

Og jeg fikk en MYE enklere hverdag :-)

Kanskje dette kan være en metode/teknikk du kanskje kan ha glede av også?

Kjenn etter hva du vil, gi deg selv litt tid til hva som er rett for deg!

Hurra for deg sier jeg! heart

May

Del gjerne om du vil.