Terapeut for kropp, sjel og hjerte

Blogginnlegg

Undervurder aldri en taxisjåfør i Roma!

Etter en uke i Assisi dro jeg til Roma, der fikk jeg fullstendig hakeslepp av sjåføren som kjørte meg til hotellet. Han fortalte meg mer om Santa Birgitta, Sant Antonio og Santa Rita på 15 minutter til uvitende meg enn jeg trodde var mulig! Hvem var de?

Tenk deg følgende scenario. Du kommer litt sliten med toget til Roma etter en lang kjøretur fra Assisi etter å ha fulgt en gruppe til flyplassen.

 

Du er litt forutinntatt og håper du får en taxisjåfør som er ganske grei og lar deg være "i fred". Jeg ser at han har et par religiøse bilder foran i taxien sin, men det er ganske normalt i Roma.

 

Jeg fortalte at jeg hadde vært i Assisi med en gruppe og skulle ha et par dager i Roma alene.

 

Liker du Frans av Assisi spør han meg.

 

Jeg svarer bekreftende på det, og så begynner han helt ut av det blå å snakke om Santa Birgitta, den svenske kvinnen som ble hellig.

 

Hun var en stor mystiker sier han.

 

Jeg ser på sjåføren med kulerunde øyne og skjønner at her kan vi få en interessant kjøretur gjennom Romas travle gater. Han legger ut i det vide og brede om Birgitta før han igjen kommer med noe nytt.

 

Men Sant Antonio var enda større en Frans sier han.

 

"Sant Antonio" sier jeg med spørrende stemme. Han ser på meg i speilet og begynner:

 

Sant Antonio levde på tiden som Frans av Assisi levde. Sant Antonio kunne lese mennesker som en åpen bok. Han kunne koble seg på et menneskes energi og så vite alt, han hadde enorme healingenergier. En gang hadde han vekket til live et lite barn som hadde mistet livet i kullosforgiftning.

 

IMG_1427

 

Vi kan si at dette var en meget spesiell person. Frans hadde på sin tid sagt at det var en annen som hadde mye større evner enn seg selv og det var Sant Antonio han refererte til. Informasjon bare trillet ut av sjåføren og jeg gjorde det beste jeg kunne for å henge med på italiensken hans.

 

Så smeller det igjen fra ham: Vet du hvem Santa Rita er?

 

Igjen ser jeg spørrende ut. Hvem var hun? Det viste seg at det var nok en person fra Umbria som var meget opplyst. Dette var en sterkt troende kvinne som ba 40 ganger om dagen. Når hun døde var det slitasje/groper etter knærne hennes på stedet hun ba. Han fortsetter:

 

Når en mann blir opplyst slik som Frans av Assisi og Sant Antonio blir han "stor", meget "stor". Men, når en kvinne blir opplyst blir hun 7 ganger så "stor" som en mann.

 

Det var en sannhet i den gamle mannsdominerte tiden. Interessant ikke sant med tanke på at vi går fra den maskuline til den feminine tidsalder nå?

 

IMG_1426

 

Vi kan si det slik at jeg lærte ganske mye på denne kjøreturen.

Vi skal aldri undervurdere en taxisjåfør i Roma!